Monday, July 6, 2009

Siswi USIM

Assalamua'laikum..ape kaba sumenye? hrp2 shatla ye..rasenye hmpir 2 mggu sy x post ape2 cite kn? hmm..alhamdulillah,skrg ni dah hmpir smggu sy bgelar siswi usim . Kesibukan sbg plaja thn 1 x memungkinkn sy utk mcuri masa blayar ke alam siber . Hihi..bkn nak kate 24 jam yg ALLAH beri 2 x cukup,cukup sgt2. Cume mase2 2 diisi dgn pkare bmanfaat .
Skrg ni sy adlh plaja thn 1 dlm program sarjana muda perakaunan . Mggu prtama di sini,jdual sy pdt dgn program dlm mggu taa'ruf . Sy keluar kolej seawal jam 6.30pg dn pulg smula selewat jam 11.30mlm. Penat..spnjg mggu taa'ruf 2 ada mcm2 program dan tklimat sempena mraikan kami semua . Mcm2 info yg kami dpt dn kami dpt bkenalan dgn abg2 dan kakak2 fasi yg sgt peramah . Selesai mggu taa'ruf,kami mjalani english language support programmes (ELSP) dan arabic language support programmes(ALSP) . Kami blaja cara2 nak mningkatkan pggunaan bhsa inggeris dan arab kami krn bhsa itulh yg akn kami gunakn di sini .
Satu2nye mslh yg kami hadapi adlh masalah pengangkutan . Kdudukan kolej kediaman dan kampus sgt jauh . Hmpir stgh jam utk smpai ke kmpus jika mnaiki bas yg smemangnye tlh dsediakan pihak usim . Yg 2 xkesah sgt tp yg dasyatnye kami perlu berebut utk menaiki bas!!! Yg ni sy mmg xtahan..pnatla berebut. Kalu beratur elok2 kn senang . Time berebut 2 ,habis ilang sifat2 keayuan msg2 . Hahaha..kelakar,selalunye sy tggu dah xramai org baru sy naik . Xreti nak berebutlaa..(sekali-sekala berebut jugak,kihkih.. )
Mggu ni sesi perkuliahan dah bermula . Sebenarnye sy xberape yakin nak amik perakaunan ni sbb sy lebih terarah pd muamalat . Tp belum cuba belum tau kan? Kawan2 sume doakn sy tau..ok,rasenye ni je yg dpt sy ceritekn wat mase ni . Wassalam..

3 comments:

far_east said...

sabo la utk sume ujian tuh..salam perjuangan..!!

risz said...

patutlah ain senyap semacam. Rupanye kat U dah skang nie. Semoga cemerlang dalam apa yg ain uruskan. Biasalah mggu haluan siswa memang memenatkan. Balik 11.30mlm tu dah kira untung taw.

f.huSna said...

all the best ain..
windu ko!
huhuhu..