Friday, September 14, 2012

PROJEK TAHUN AKHIR-Konvensyen Keusahawanan Islam kali ke 8

Assalamu'alaikum buat sahabat-sahabat semua. Apa khabar iman kita semua hari ini? Adakah ia semakin berkurang ataupun semakin bertambah. Harap-harap makin bertambah ye~Maklumlah, kita bukan tahu sampai bila ALLAH akan memberi kita peluang untuk terus bernafas atas muka bumi ciptaanNYA ni..kan? Jadi..kita sebagai hambanya perlulah sentiasa bersedia, taubat jangan tangguh-tangguh..takut-takut ALLAH tarik nyawa kita secara tiba-tiba nanti.

Sebelum saya terus pada tujuan sebenar entry saya pada kali ni, saya nak mohon ampun dan maaf andai ada sahabat-sahabat yang menunggu-nunggu entry saya. Ada beberapa mesej yang saya terima yang meminta agar saya kembali menulis cerpen. Salah saya sendiri kerana tidak bijak menguruskan masa dan masalah untuk meng'online'kan diri di alam maya sebab saya dah tak guna broadband tambah-tambah lagi tiada line internet di asrama saya. InsyaALLAH saya akan cuba semampu yang mungkin untuk terus aktif berblogging.

Sedar tak sedar, umur saya dah 22 tahun. Dah tua kan? Huhu..bilalah nak kahwin ni??Haih~Haha..dan sedar tak sedar juga, saya dah pun berada di tahun akhir pengajian saya di Universiti Sains Islam Malaysia dalam jurusan Perakaunan. Semester ni adalah semester untuk kami semua bertungkus lumus untuk projek akhir kami dan semester depan adalah masa untuk mempraktikkan segala ilmu yang dah pun kami pelajari sepanjang 4 tahun di USIM. Rasa macam sekejap sangat 4 tahun tu. Hmm~

Tujuan entry saya kali ni, tak lain tak bukan untuk mempromosikan projek akhir kami yang bakal dilaksanakan pada 27 hingga 30 September 2012. Buat pengetahuan sahabat-sahabat semua, kami perlu mengendalikan sebuah program besar-besaran yang kami namakan Konvensyen Keusahawanan Islam atau Islamic Convention of Entrepreneurship (ICEPS). Gempak tak nama dia?Hihi..Macam-macam aktiviti yang kami sediakan untuk sahabat-sahabat semua tau. Jadi, buat sahabat-sahabat yang berada di sekitar Negeri Sembilan dan Selangor tu, kami semua berbesar hati untuk menjemput sahabat-sahabat semua bagi memeriahkan lagi program kami ni. InsyaALLAH..sahabat-sahabat semua takkan menyesal. Bolehlah sahabat-sahabat berkenalan dengan pemilik blog Si Pengemis Iman ni. Haha..

Di bawah ni saya sediakan tentatif untuk rujukan sahabat-sahabat semua. Datang tau..jangan tak datang(^_^)


2 comments:

ICEPS 8 said...

Buat senyap2 kat lab masa burn CD ae? Huhu,

Si Pengemis Iman said...

haha..a'ah
abeh..xleh on9 kat asrama
tpksala wat curi2..haha
:P